Welke soort villatenten heb je?

Er zijn veel verschillende soorten vakanties. Zo kiest de ene familie er voor om elk jaar opnieuw naar het zelfde all inclusive hotel te gaan en de andere naar dezelfde camping in Frankrijk. Wij Nederlanders houden namelijk van regelmaat en niet te veel van veranderingen. Wanneer het goed is, is het goed. Toch is het af en toe de moeite waard om eens wat anders te proberen. Zo zie je nieuwe landen maar ook nieuwe manieren van vakanties, waaronder villatenten. Glampings zijn namelijk een nieuwe manier van vakantie. Je hebt de luxe van een hotel maar dan in het concept van een camping. 

Villatent

Een villatent is daadwerkelijk een tent maar dan van zeer sterk materiaal en in een zeer grote maat. Hierdoor is het alsnog van alle gemakken voorzien zoals; een keuken, badkamer met toilet, woonkamer en slaapkamers. Buiten dit kunnen er nog extra luxe bij zitten. Zo kan er misschien een tv of koffie apparaat in zitten en in plaats van de standaard douche, een stortdouche.  Er zijn dus verschillende opties voor de villatent. 

Glamping dome tent

Deze tent is in een ronde vorm waarvan deels door schijnbaar is en meestal is dat de bovenkant. Hierdoor kan je terwijl je in bed ligt de sterrenhemel zien of de mooie zonsopkomst. Ook deze tenten zijn van alle gemakken voorzien en zeer luxe. Het grootste verschil is dat ze vaak geen aparte slaapkamers hebben. Hierdoor kan deze dome tent niet geschikt zijn voor grote groepen.

Safaritent

Zoals de naam al zegt is deze tent vooral bedoeld voor de safari, maar juist hierdoor erg leuk om te gebruiken als thema op een camping. Deze tenten zijn ruim en hebben vaak verschillende ruimtes waardoor het geschikt is voor grote groepen. Daarbij beschikt het ook weer over een keuken met benodigdheden, badkamer en bedden met benodigdheden. Kijk eens op een villatenten website voor alle variaties. Zo weet je precies welke glamping bij jouw situatie past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *