Op vakantie? Test jezelf eerst!

Voordat je op vakantie gaat is het misschien wel goed om jezelf en medereizigers te laten testen op corona. Ook wanneer je geen klachten hebt. Je kan er voor kiezen om een zelftest thuis af te nemen. Je kan een coronatest plannen bij mondkapjes.be. Een zelftest is een antigeensneltest die je thuis zelf kan afnemen. Het is belangrijk dat het CE-logo op de verpakking staat. Er zijn twee zelftesten met een CE-logo.Een zelftest met CE-logo met daarachter een getal van 4 cijfers en zelftesten met CE-logo zonder een getal.  De zelftesten zonder een getal zijn te koop dankzij een tijdelijke ontheffing. Er moet wel altijd een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zitten. Er zullen daarnaast steeds meer zelftesten op de markt komen met een CE-logo met 4 cijfers. De mogen worden verkochten omdat ze door een professionele keuringsinstantie goedgekeurd zijn. 

Ook testen als je gevaccineerd bent

Ben je al gevaccineerd en denk je dat het niet meer nodig is, dan is het handig om toch een sneltest te doen. Wanneer je gevaccineerd bent heb je zelf minder klachten bij een besmetting met het virus. Maar dat sluit niet uit dat je met het virus besmet kan raken en dan toch kan overdragen op anderen. 

Mondkapjes meenemen

Wil je goede mondkapje meenemen op vakantie dan kan je ffp3 mondkapjes online bestellen. Bij een FFP masker gaat het om een gezichtsmasker die de in te ademen lucht filtert. Ziektekiemen, virussen en bacteriën kunnen niet in de luchtwegen van de drager terecht komen. Er zijn drie verschillende categorieën FFP mondkapjes. FFP1, FFP2 en FFP3. De FFP1 zijn het minst filterend en de FFP3 mondkapjes het meest filterend. De maskers zijn officieel getest en volgens de EN149:2001 gekeurd. Dit houdt in dat ze een filterrendement van minimaal 99% hebben. Als burger heb je deze eigenlijk niet nodig. Ze worden voornamelijk gebruikt in de zorg en ziekenhuizen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *