Dit mag je niet missen tijdens een bezoek aan de Rocamadour!

Rocamadour is een veelbezochte plaats in Frankrijk die niet alleen voor toeristen een interessante trekpleister is. De Rocamadour wordt tevens geëerd om zijn heiligdommen zoals de Zwarte Maagd, waar elk jaar een groot aantal pelgrims hun waardering laten blijken. In dit artikel geven we je enkele redenen om dit Franse dorpje aan de routebeschrijving toe te voegen!

Het middeleeuwse Rocamadour kent een uitgebreide historie

Rocamadour staat vooral bekend om zijn pelgrimsverleden. Zo zijn er maar liefst zeven kapellen die gewijd zijn aan verschillende goden en heiligen. Denk bijvoorbeeld aan Maria, de moeder van Jezus en de Zwarte Madonna. Voor historiefanaten zal Rocamadour een adembenemende ervaring zijn. De uitgebreide geschiedenis van deze pelgrimslocatie kan ontdekt worden in de vele musea en religieuze bouwwerken. Tevens kan je volledig opgaan in de middeleeuwse architectuur in de straten van Rocamadour, waar het lijkt alsof je een reis terug in de tijd maakt! Een wandeling door de Rue de la Couronnerie wordt onvergetelijk wanneer je op de lange, smalle geplaveide straat passeert en vele indrukwekkende middeleeuwse huizen en stenen toegangspoorten op je pad tegenkomt. De Porte du Figuier en de Porte Salmon zijn de twee belangrijkste toegangspoorten die absoluut een bezoekje waard zijn. Ontdek ook de hoofdstraat van Rocamadour, waar honderden jaren geleden pelgrims een warm ontvangt konden verwachten, word je tegenwoordig verwelkomt met diverse toeristenboetiekjes en restaurants.

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiepark in de buurt van Rocamadour, dan is vakantiepark Le Lac Bleu een uitstekende omgeving om de tijd te vertoeven. Het vakantiepark ligt in een bergachtige omgeving met natuurschoon en diverse wijngaarden. Tevens zijn er vele authentieke dorpjes die middels een mooie fiets- of wandeltocht gemakkelijk te bezoeken zijn. Daarnaast biedt de gezellige en sfeervolle uitstraling van Le Lac Bleu je alle ingrediënten om een fantastische vakantie te beleven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *